Haziran 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Yüksek Okulu’nda 1978 yılında tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde 1979 -81 arasında yüksek lisans yaptı.
Aileden gelen yakınlık nedeniyle öğrencilik yıllarından gelen seramiğe duyduğu ilgi sonucunda İstanbul Gorbon seramik fabrikasında, 1978-85 yılları arasında çalıştı. 1992’den sonda ise kendi atölyesinde çalışmaya devam etti. Bugünlerde ise evinin bir odasını atölye haline getirerek seramik yapmayı sürdürüyor.
Feminizmle 80’li yıllarda tanışan Banu Paker, 86 yılından sonra bir feminist olarak hayatını sürdürdü. Dayağa Karşı Kampanya’da aktif olarak yer aldı. “Bağır Herkes Duysun” kitabını hazırlayan ekibin içindeydi. İlk sayısı 1988 yılında çıkan ve yayın hayatını 12 sayı sürdürerek 1990 yılında bitiren Sosyalist Feminist Kaktüs dergisinin yayın kurulu üyesiydi.
Zemin, Sınıf Bilinci dergilerinin ve İşçi Sözü gazetesinin yayın kurulu üyeliğini yaptı.
1989’da, cezaevindeki siyasi tutuklulara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla yapılan “Siyah eylem”de ve aynı yılın Kasım ayında ise “Bedenimiz Bizimdir; Cinsel Tacize Hayır” ya da yaygın olarak bilinen “Mor İğne” kampanyasında yer aldı.
1990’lı yıllarda “438’e hayır” kampanyasının etkinlik ve eylemlerine katıldı.
2008 yılının Ocak ve Mart ayları arasında yapılan “Mor İğne “ kampanyasına katıldı.
2008 yılında Sosyalist Feminist Kolektif’in kuruluş sürecinde yer aldı. SFK yayınlarından Feminist Politika dergisi ve Mutfak cadıları bülteninde görev aldı.
Sosyalist Feminist Kolektif içindeyken, “Bey-oğluna feminist sözümüz var!”, “Kadın cinayetlerine isyandayız!”, “Kürtaj haktır Karar Kadınların” kampanyalarında yer aldı.
İstanbul Feminist Kolektif ve Mor Çatı gönüllü üyesiydi.